Nasze gospodarstwo zajmuje powierzchnie pięciu hektarów i jest gospodarstwem rodzinnym. Tradycja i wielopokoleniowe doświadczenie w naturalnej uprawie pozwala nam żyć w zgodzie z naturą za co jesteśmy nagradzani przez ziemię zdrowymi i pełnowartościowymi płodami rolnymi. Chęć posiadania i zdobywania wiedzy na temat naturalnej uprawy i zdrowego trybu życia została w nas zaszczepiona już w najmłodszych latach życia. Cykl przekazywania bezcennej wiedzy na naszym gospodarstwie trwa już od kilku pokoleń. Świadomość w jaki sposób produkowana jest w dzisiejszych czasach sztuczna żywność dodaje nam tylko sił i motywuje do uprawy bogatej w witaminy i składniki mineralne żywności. Do prac związanych z ekologiczną uprawą i pielęgnacją roślin zaangażowana jest cała rodzina, ponieważ zdajemy sobie sprawe z tego jaki ogromny wpływ na nasze organizmy ma to co jemy.
Gospodarstwo, dzięki niewielkiej powierzchni jest samowystarczalne. Materiał siewny jest co roku przez nas dokładnie selekcjonowany i siany na nowo, przez co nie jesteśmy zmuszani do kupowania go z nieznanych źrodeł. Nawożenie pól w niezbędne składniki mineralne odbywa się za pomocą wyprodukowanej we własnym zakresie biomasy z roślin pochodzących z gospodarstwa jak i ściółki naszych zwierząt, ktore żywią się tylko wyprodukowanym przez nas pożywieniem. Uprawa na gospodarstwie odbywa się bez stosowania jakiejkolwiek chemii w produkcji, a wiele zabiegów pielęgnacyjnych odbywa się za pomocą wlasnych rąk. Stosowane przez nas opryski zwalczające rożnego rodzaju choroby oraz wzmacniajace uprawę wykonujemy ze specjalnie przygotowanej przez nas mieszanki. Jest to woda ze stawu posiadająca składniki mineralne oraz pierwiastki niezbędne dla roślin, dodatkowo dodajemy do niej wyciąg z pokrzyw. Powodem dla którego zrezygnowano z takiego prowadzenia gospodarstw jest ogromny nakład pracy własnej, utracona wiedza na ten temat, ale przede wszystkim mniejszy plon. Jednak jest to jedyny sposób na wyprodukowanie zdrowej żywności.
Żeby rozwiać pojawiające się wątpliwości istnienia takiego miejsca z zachowaną tradycją jak nasze gospodarstwo, gdzie ziemię uprawną traktuje się z szacunkiem, a nie patrzy się na nią jak na fabrykę produkcyjną, z której chce się jak najwięcej zebrać, zachęcamy do czytania bloga, na którym wyrażamy swoje zdanie na temat rolnictwa i żywności, a także do zadawania pytań odnośnie uprawy, pielęgnacji oraz współpracy, a nawet odwiedzin, rozmowy z nami i sprawdzenia czy informacje zamieszczone na stronie są wiarygodne.